donderdag 19 november 2009

Anna


Dit is Anna. Een keer in de week is ze bij ons in huis om naar Sharisa te kijken en het huis een beetje schoon te maken, zodat ik kan doorgaan met mijn werk en allerlei afspraken kan maken. Anna is geweldig, super lief en gezellig mens. Ze is zo leuk met Sharisa. Ze is echt een blessing voor ons.
Maar wat ongelovelijk. Terwijl alle baby's in Nederland een oproep krijgen om een vaccinatie te halen voor de Mexicaanse griep is dit voor Sharisa onmogelijk. We dachten dat het misschien wel slim zal zijn, want het woekerd nogal daar bij jullie, terwijl dit hier in Afrika helemaal niet leeft. Het leeft er dus zo danig niet dat een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep zelfs niet bestaat. Ok, dachten we, dan halen we hem wel in Nederland. Mams heeft half Nederland afgebeld (bedankt!!!!), maar het is onmogelijk dat Sharisa er een zal krijgen. Omdat het een lange zaak is om alle papieren in orde te krijgen staat Sharisa nog niet ingeschreven in Nederland en dat kan nog zeker wel 9 maanden duren. Hier in Afrika gaat het niet vlug, maar laten we ook maar niet van Den Haag praten. Ze heeft wel een Nederlands paspoort, maar dat geldt niet. Alleen voor alle Nederlandse baby's is er een vaccinatie gereserveerd, ja, zo Nederlands is Sharisa dus niet. Dus we bidden en vertrouwen erop dat we een kerngezonde maand zullen hebben daar bij jullie.

2 opmerkingen:

Margé zei

En dat terwijl er toch in Nederland heel veel mensen zijn die zich niet laten prikken, dus op z'n simpelst gezegd, zou toch nog wel wat voor haar over moeten zijn. Maar natuurlijk, men denkt niet zo simpel!

Anoniem zei

Anna lijkt me echt een gezellige lieve vrouw, zo op het oog te zien.
We bidden en vertrouwen dat jullie een fijne gezonde maand in Nederland hebben.
We kijken naar jullie uit.
Kan bijna niet meer wachten.
Wat ben je toch een mooi meisiekind, nog even dan kan oma jou knuffelen.
Dag lieve schatten, hug, mamma/oma