zondag 8 augustus 2010

outreach

We zijn weer terug op ons blog, schaam schaam, dat is wel heel lang geleden. Het gaat goed met ons, alleen erg druk. Tijd moet een mens maken, dus maken we even tijd voor ons blog. We hebben een geweldige week achter de rug. Maandag zijn Femke en Palma gearriveerd en zijn we 3 dagen op outreach geweest op een farmschool hier in Montagu. Alleen al die koppies van die kinderen dan smelt je helemaal weg. Als je weet wat de thuis omstandigheden zijn, het armste van het armste, ouders die drinken, die nooit tijd voor ze hebben. Als je dan zo'n kindersmile ziet......dan lopen de tranen letterlijk over mijn wangen. Femken en Palma hebben in de ochtenden een godsdienst les gegeven over hoe speciaal ze zijn in Gods ogen, dat God daar altijd is, dat Hij de Goede herder wilt zijn van hun leven en dat nav 3 Psalmen.



We hebben op woensdag voor alle kids pannenkoeken gebakken en op donderdag stokbroodjes gebraaid. Dit was feest hoor, echt feest


Als afsluiting van de dag hebben we verschillende spellletjes met ze gespeeld. Lachuh hoor, je stopt een blinddoek om hun hoofd en je zegt dat ze een rondje om de school moeten lopen. Dit had ik nog nooit gezien, dat was geen rondje om de school lopen, ze renden hun longen uit hun lijf en knalde overal tegen aan, maar het maakte ze niks uit, ze wilde winnen. Wow, ik heb met open mond staan kijken.
Op vrijdagmiddag hebben we hier in de communiy soep en brood uitgedeeld voor de kinderen. Het is winter en veel ouders zijn werkeloos, dat betekend geen geld, geen eten. Wat 1 kopje soep voor deze kinderen wel niet kan betekenen. Dit is hart schrijnend om te zien, maar zo dankbaar om ze blij te kunnen maken.
Van het weekend zijn tante Irma, Henk Jan en Sarah bij ons aangekomen en zullen ze de rest van de week blijven. We voelen ons zo gezegend met zoveel mooie mensen uit Nederland die ons komen bezoeken, bemoedigen en helpen. Een hele bijzondere tijd!!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn hoor dat jullie voor deze kinderen zoveel kunnen betekenen, dat vergeten ze nooit meer.
Geniet van al die lieve mensen om jullie heen.
Liefs, mams

Anoniem zei

Groet ik jullie allemaal in 1 keer: Mirjam, Irma, Sharisa, Sahra, Abe en HenkJan!
Ciao ciao vanuit Maastricht,
Arnout

Anoniem zei

Of zijn ze al weer naar Nederland... ik zie aan de datum dat dit een ouder bericht is: hoe is het geweest met het bezoek uit Amersfoort?
groetjes,
Arnout