woensdag 8 juni 2011

Hollands praatje

Ja, jullie nederlanders houden ervan om over het weer te praten, dus vandaag doe ik even mee. Het is noodweer bij ons. Regen, regen, regen en een behoorlijk harde wind. Abe was maar net op het nippertje thuis. De kloof (weg tussen Ahton en Montagu) hebben ze een half uur later afgesloten. De rivieren zijn overstroomd. Abe kan morgen ook niet bij zijn werk komen met de overstromingen, maar flauw hoor, nu moet hij bij ABSA Montagu gaan werken. Ze hebben geen kantoor voor hem, dat betekend geen computer, geen bureau, geen telefoon....... dus werken kan hij ook niet. Naja, dan maar een beetje met klanten kletsen die binnenkomen.
Het is de laatste week ook verschrikkelijk koud. 's nachts zijn de tempraturen onder nul, in de middag loopt het zo op naar 13 graden. Alleen het verschil met Nederland is dat ze hier geen centrale verwarming kennen. Dus ons huis is ijzig, maar dan ook ijzig koud. Dekbed, 2 dekens en een fleechedeken, dikke pyjama en een dikke trui, zo stappen wij ons bed in om een warme nacht te kunnen hebben. Het lijkt wel of we camperen in de winter. Of we nou in ons tentje zitten of in ons huis, qua tempratuur maakt het niet heel veel uit. Gelukkig hebben ze deze week ons dak eindelijk goed gemaakt, dus het regent niet meer in huis. HOERA!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Brrrrrrrrrrrrrr krijg het helemaal koud als ik dit lees.
Straks hoeven jullie in Nederland ook geen kachel aan, want dat zijn jullie gewend, kan je lekker sparen.Hahahahaha, scheelt heeeeel veeeeeeeeeeel stookkosten!!!!
Maar zonder gekheid, sterkte met de kou, kruip maar dicht bij elkaar. Met zijn allen in een bed is ook nog een optie, lekker warm.
Hopelijk zakt het water snel, maar het is wel gezellig dat Abe dicht bij werkt, kan hij tussen de middag komen lunchen.
Liefs, mams

Anoniem zei

Wow Mir!!! Dit klinkt niet heel Afrikaans, maar heel koud brrrr! Ik wens je veel sterkte en kom maar gauw naar het tropische NL hihi.

Liefs,
Meta

Anoniem zei

Hallo luitjes.
Meestal zijn we jaloers op de zomerse omstandigheden in Afrika, maar nou niet. Heerlijke zomer hier,lekker warm (al geweest). Sterkte met de kou en hou de kids een beetje op temparatuur!! (en elkaar natuurlijk ook!!)

Ina en Peter

Anoniem zei

Lieve mirjam, Ik heb met je te doen. Misschien net als op de camping een plastiek fles vullen met heet waten en deze in je bed leggen. Hoop met jullie op mooier weer. Liefs, Irma